Час роботи: з 10.00 до 19.00
Наприклад: Мокасини 428
Рус Укр

Як вибрати дитяче зимове взуття

Як вибрати дитяче зимове взуттяЩоразу, вивчаючи нову колекцію дитячого зимового взуття, недосвідчені батьки перебувають у сум'ятті. Хоча і в цілком досвідчених виникають проблеми, адже їм доводиться робити вибір серед сотень фасонів, кольорів, моделей з найнеймовірніших матеріалів, прикрашених вишивкою, стразами, замочками, аплікаціями. На інтернет-форумах вже не перший рік напередодні холодного сезону матусі з різних країн ведуть пристрасні дебати на тему, як вибрати дитяче зимове взуття. І у кожної є своя думка з цього приводу і свої відгуки про різні фірми. Однак справжні фахівці в цій області — консультанти інтернет-магазину Theo Leo — далеко не завжди поділяють думку матусь-форумчанок. Щоб раз і назавжди розвінчати міфи, розвіяти найпоширеніші сумніви, давайте розбиратися разом з фахівцями, яким характеристикам повинні відповідати хороші зимові чоботи та черевики для хлопчиків і дівчаток, а також на що слід звертати увагу, вибираючи взуття для холодного сезону.

Як вибрати правильний розмір

Жодне взуття не зможе називатися правильним і корисним для дитини, якщо воно не підходить за розміром. Тісні або занадто вільні чобітки, навіть виготовлені з найякісніших матеріалів, автоматично переходять в категорію шкідливих, оскільки їхнє носіння може призвести до плоскостопості, викривлення пальців, мозолів, хвороб хребта й суглобів. Тому дуже важливо правильно підібрати розмір зимових черевиків для малюка. Необхідно звертати увагу не тільки на довжину устілки, а й на висоту підйому, повноту та ширину дитячої стопи. Як визначити розмір взуття дитини, ми вже розповідали раніше. Нагадаємо тільки, що правильний запас у черевиках для зими повинен становити від 1 до 1,5 см. І звичайно ж, не варто купувати зимове взуття наперед, оскільки ніжки у маленьких діток зазвичай ростуть ривками, і до зими малюк може перерости обраний розмір.

Як виміряти розмір дитячої ноги

Зовнішній вигляд та елементи

Для вибору зимових черевиків і чобітків актуальними залишаються загальні правила підбору дитячого взуття. В першу чергу, маються на увазі міцний задник і досить широкий округлий носок. У взутті такого фасону дитяча ніжка буде почуватися найкраще. До того ж високий міцний задник надійно зафіксує голеностоп. У взутті з вузькими носами малюк мерзнутиме через порушення циркуляції крові, також з'явиться ризик викривлення пальців ніг. Якщо говорити про висоту зимового дитячого взуття, то на сніжну погоду низькі черевики не годяться. Таке взуття можна носити в холодну, але безсніжну пору. В інших випадках правильніше вибирати шкіряні чобітки висотою до середини литки. Але не варто купувати малюкам занадто високі моделі. У таких дитині буде важко пересуватися.

Ще одна важлива деталь, яку не можна обійти увагою, — тип застібки. Високі чобітки без застібок — це майже повна гарантія сухих ніг. Але такі моделі підходять для більш дорослих хлопчиків і дівчаток. Для малюків краще обирати взуття з регульованими застібками. Найпростіше підігнати черевики під повноту ніжки за допомогою шнурівки або липучки. Але для найменших важливо, аби шнурки не були надто довгими.

Дитячі черевики на блискавці і шнурівціОптимальний варіант — моделі, в яких поєднуються два види застібок: блискавка та шнурівка. За допомогою шнурівки можна максимально точно відрегулювати ширину черевика, а блискавку використовувати як «робочу» застібку.

Натуральна шкіра

З тих пір, як стародавня людина вперше усвідомила потребу у взутті і змайструвала собі перше взуття зі шкіри, цей матеріал не втрачає своєї популярності. Ясна річ, що сучасне взуття і близько не схоже на ті перші фасони. Шкіряні вироби зручні, практичні та зазвичай гарні, тому їх популярність не змогли затьмарити навіть найсучасніші матеріали.

Натуральна шкіра поєднала в собі найкращі якості. Вона характеризується відмінною пластичністю, завдяки чому легко підлаштовується під індивідуальні особливості будь-якої стопи. Шкіряні вироби відмінно зберігають тепло, захищають від вологи, але разом з тим не перешкоджають циркуляції повітря. При дотриманні правил експлуатації і догляду вироби з натуральної шкіри можуть послужити кілька років, не втративши при цьому свого товарного вигляду. Тому для багатьох покупців саме шкіра є найкращим матеріалом для дитячого зимового взуття.

Шкірозамінник

Сучасний шкірозамінник вигідно відрізняється від того, який використовували для виробництва взуття ще десятиліття тому. В наш час як альтернативу натуральному матеріалу використовують штучну шкіру (пресовану, створену з різних волокон екошкіру) або синтетичну (створену шляхом хімічного синтезу). Якісний шкірозамінник часто зовні майже не відрізняється від натуральної шкіри, але все ж за більшістю фізичних характеристик він помітно поступається. Єдиний плюс дитячого зимового взуття зі шкірозамінника — в його низькій вартості. Але такі вироби не дозволять стопі дихати так, як у черевиках з натурального матеріалу. Замінник шкіри часто тріскається на морозі і швидко обтирається.

Дитячі зимові черевики Theo Leo

Нубук і замша

Нубук в якості матеріалу для дитячого взуття використовується досить часто. Він може мати як натуральне, так і штучне походження. Переваги натурального нубуку ті ж самі, що і в натуральної шкіри, але такі вироби не підходять для сльоти. Плюс синтетичного нубуку в тому, що він добре відштовхує вологу та відмінно носиться. Але все ж є синтетичним матеріалом, а це його головний і найбільший мінус.

Замшеве взуття виглядає витончено та елегантно, але тільки в тому випадку, якщо до нього ставитися дбайливо, правильно доглядати за виробами з цього примхливого матеріалу. В тандемі з хорошим утеплювачем замша може послужити непоганою основою для зимового взуття. Але треба розуміти, що такі моделі можна носити тільки в суху або морозну погоду, оскільки в сльоту вони швидко промокають. Непрактично купувати замшеве взуття для рухливих діток, які не дуже дбайливо ставляться до делікатних взуттєвих виробів.

Діти в зимовому взутті Theo Leo

Текстиль

Текстиль в зимовому взутті зазвичай використовують в якості верхнього шару для мембранного взуття. Але в такому разі матеріал завжди обробляють спеціальним вологовідштовхуючим засобом. До цієї ж категорії належать всім відомі валянки. Натуральне текстильне взуття чудово пропускає повітря та відмінно зберігає тепло всередині виробу, але воно не підходить для прогулянок по калюжах або по мокрому снігу. Найчастіше текстиль використовують для пошиття зимового взуття для малюків, які більшу частину часу ще проводять у візочку.

Гума

З приводу цього взуття в усіх лікарів давно сформувалася загальна думка. Гумові чобітки для зими — найгірший вибір навіть для сльоти. В такому взутті ноги не дихають, сильно пітніють, а значить — швидко мерзнуть. До того ж гума — це матеріал, який легко притягує до себе холод. Достатньо лише трохи помилитися з утеплювачем для гумових чобітків, щоб укласти малюка в ліжко з застудою.

Підошва в дитячому взутті на зиму

Вибираючи дитяче взуття на зиму, дуже важливо звертати увагу на якість підошви. У найхолодніший сезон року дитині знадобляться черевики або чобітки, які не підведуть не лише в мороз і ожеледь, а й у сльоту.

Особливості підошви в зимового взуття для дітейПідошву зимових черевиків варто оцінювати дуже прискіпливо, адже від цієї деталі залежить здоров'я і безпека вашого чада. Вона повинна бути гнучкою та еластичною. Такий варіант не буде ускладнювати пересування дитини, а також не «задерев’яніє» на сильному морозі. Для безпечної прогулянки в ожеледицю знадобиться взуття з асиметричним протектором. Щоб дитині не було холодно на морозі, важливо вибирати моделі з більш товстою підошвою. Ідеальна підошва повинна мати широкий стійкий каблук висотою близько 1-2 см. Він створить анатомічно правильний підйом і допоможе рівномірно розподілити навантаження на всю поверхню стопи. Ще один важливий нюанс — якість кріплення підошви до верху взуттєвого виробу. Найкращу фіксацію забезпечує литий або клеєно-литий спосіб кріплення. Але при цьому важливо звертати увагу на якість роботи. На хорошому виробі не повинно бути слідів клею або нерівних швів.

Що стосується матеріалів для підошви, то для зимового сезону найкраще підходить термоеластопласт — легкий, гнучкий, зносостійкий і неслизький. Добре переносять морози, хоча при цьому не досить довговічні, підошви з полівінілхлориду. Якщо купувати зимові черевики з підошвою з поліуретану, то важливо, щоб це був термополіуретан, який не замерзає і не ковзає при низькій температурі.

Говорячи про підошві, не можна не згадати про устілку. У зимових моделях для дітей вона повинна мати товщину близько 5 мм і обов'язково бути на хутрі. Також вітається наявність повітряної подушки в виробі. Завдяки цим нюансам взуття зберігає максимум тепла.

Тип утеплювача

Утеплювач — це те, на що звертають увагу в першу чергу, обираючи черевики або чоботи для зими. Для збереження тепла всередині взуттєвого виробу можуть використовуватися різні види матеріалів.

Хутро — це найпопулярніший вид натурального утеплювача. Цигейка та овчина створюють чудову теплоізоляцію і при цьому є найбільш комфортними для дитячої ніжки. Єдине зауваження до хутра: воно повинно бути середньої довжини, а в місцях стиків — без швів, через які можуть виникнути мозолі.

Зимові черевики з підкладкою з натурального хутраВикористання штучного хутра дозволяє істотно зменшити вартість взуття, але на цьому переваги синтетичного матеріалу в порівнянні з натуральним закінчуються. Штучне хутро гірше утримує тепло, а на дотик воно не таке приємне. Визначити штучне хутро легко: воно має характерний блиск, а ворс кріпиться не до шкіри, а до тканинної основи.

У ролі синтетичного утеплювача зазвичай використовують фліс, синтепон, тінсулейт або холлофайбер. Переваги цих матеріалів у тому, що вони непогано утримують тепло, довговічні, а коштують набагато дешевше, ніж натуральне хутро. До речі, взуття на тінсулейті підходить для дуже холодних зим, а холлофайбер і синтепон — відмінний вибір для помірного клімату. Але є один нюанс, через який зимові черевики на синтетичному утеплювачі підходять не всім: до такого взуття слід надягати синтетичні (хоча б на третину) колготи чи шкарпетки.

Гортекс, рікотекс, сімпатекс — ці матеріали є «родзинкою» модного нині мембранного взуття. Але батьки, які зацікавилися таким взуттям, повинні розуміти, що мембрана не так утримує тепло, скільки захищає від вологи у вигляді поту і від проникнення води ззовні. Тому мембранне взуття вважається підходящим лише для рухливих дітей. Купувати такі вироби для малюків недоцільно.

Популярні зимові варіанти взуття для дітей

У наш час насправді важко не розгубитися, коли доводиться вибирати дитяче зимове взуття. Пропозиції ринку вже давно не обмежуються традиційними варіантами.

Взяти хоча б сноубутси, які вже встигли полюбилися покупцям. Ці «тришарові валянки» з пропілену, термічної алюмінієвої фольги та повсті рятують дитячі ніжки в найлютіші морози і в сльоту, оскільки виготовлені з матеріалів, які не пропускають вологу всередину виробу.

Варіанти зимового взуття для дітей

Другий варіант багато в чому нагадує снігоходи — це модні мембранні чобітки. Вони, так само як і сноубутси, складаються з мембрани, яка захищає ніжку від холоду і вологи, і найчастіше синтетичного утеплювача. Говорячи про мембранне взуття, одразу згадуються його головні характеристики — довговічність і висока вартість. Але не варто забувати, що маленькі діти не носять взуття довше одного сезону, тож купівля мембрани не завжди виправдана.

Відмінно рятують від холодів уггі та валянки — стильні чобітки з натуральних матеріалів. Але теплі уггі з овчини, що так полюбилися багатьом підліткам і дорослим, через свою пласку підошву є не найкориснішим варіантом для маленьких ніжок.

Зимове взуття для дітей Theo Leo

Якщо говорити про сучасні валянки, то вони представлені в двох варіантах. Класичні з м'якою підошвою — оптимальний варіант для малюків до року, а також для дітей, які більшу частину прогулянки проводять у візочку або санчатах. До речі, для найменших дітей на зиму не варто купувати традиційне взуття на жорсткій підошві. Крихіткам буде цілком достатньо хутряних пінеток або теплого комбінезона, який закриває стопи. Для старших дітей дизайнери розробили більш корисний фасон чобітків з повсті. У таких вже є незамінний для діток каблучок, ортопедичні устілки, а сам виріб має анатомічно правильний дизайн. У такому взутті дитині буде тепло навіть при мінус 30, але для сльоти вони абсолютно не підходять. А ось у гумовому взутті, яке призначене для калюж, гуляти по зимовій сльоті дуже небезпечно. Такі вироби мають більше мінусів, аніж плюсів, особливо в холодну погоду.

Незважаючи на достатню кількість варіантів взуття з модних сучасних матеріалів, найпопулярнішими в дитячому гардеробі залишаються зимові чоботи та черевики з натуральної шкіри та хутра. Саме такі моделі складають основу асортименту нашого магазину Theo Leo. У нас ви завжди зможете підібрати для дитини ортопедично правильні теплі чобітки на люті морози або шкіряні черевички, в яких ніжки не промокнуть у відлигу.

Говорячи про зимове дитяче взуття від Theo Leo, не можна не згадати про особливості дизайну. Представлені в магазині варіанти розроблені з урахуванням особливостей будови стопи в дітей різного віку. До того ж наші дизайнери розуміють, наскільки важливо для маленьких модників навіть серед снігових заметів виглядати стильно та красиво. Ми знаємо, що запропонувати на холодний сезон і ніжним крихіткам, і активним тінейджерам.

Супутні товари


Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре