Час роботи: з 10.00 до 19.00
Наприклад: Мокасини 428
Рус Укр

Що таке сліпони?

Що таке сліпони?

А ви знаєте, що таке сліпони?

Зрозуміло, навіть дітлахам відомо, як виглядають сліпони та в чому головна перевага: їх можна не шнурувати.

Ох вже ці шнурки! Скільки дорогоцінного «прогулянкового» часу на них витрачено, скільки дитячих сліз пролито над ними... На щастя, геніальний розробник нового виду взуття Пол Ван Дорен одного разу поклав цьому край, створивши парусинові кеди без шнурків slip-ons. Спочатку новинка підкорила серця серфінгістів, а потім ― весь світ.

Однак сьогодні ви знайдете їх у продажу в абсолютно різних модифікаціях: зі шнурками та липучками, на платформі та тонкій підошві, джинсові та шкіряні. Чим вони відрізняються і з якими видами одягу поєднуються ― дізнайтеся сьогодні з нашої статті.

Слипоны

Застосування

Перші кілька пар були розроблені для занять серфінгом, і завдання полягало в тому, щоб їх можна було легко та швидко надягати. Ну і, звичайно ж, обновка повинна була виглядати модно. Тому верх взуття був виконаний з тканини зі строкатим геометричним принтом. З огляду на те, що серфери більшу частину часу проводили у воді, шкарпетки як частина гардероба перестали для них існувати.

Крім того, ноги не повинні були ковзати по мокрій поверхні, тому сліпони випустили на товстій гумовій підошві.

Сьогодні їх люблять не тільки як спортивне взуття, а і як витончений спосіб зробити власний образ виразним. Не злічити геніальних ідей на тему «з чим носити», якими щедро діляться сучасні модники на тематичних сайтах.

Існує також не менш десятка способів, як зашнурувати сліпони цікаво й оригінально (якщо ви, звичайно ж, вважаєте за краще взуття зі шнурівкою).

Сліпони вдало виглядають в поєднанні з різними стилями одягу. У них можна за хвилину перетворитися в розпатланого хіпі або лощеного джентльмена, скромну відмінницю з книгою або невгамовну спортсменку. Можливості розширюються завдяки широкому вибору моделей: зараз існують високі варіанти для міжсезоння та зими, сліпони з сіткою, які рятують від літньої спеки. Для модниць створені моделі з бантом, стразами та іншим декором.

Сліпони знайшли визнання не тільки серед дорослих, але й дуже сподобалися дітворі: їх часто вибирають для уроків фізкультурою та спортивних тренувань.

Зазирнувши на сайт theoleo.com.ua, ви знайдете велику різноманітність цієї продукції, яка створена за останньою модою для малюків і старших дітей.

Вибираємо грамотно

Які сліпони краще вибрати, залежить від того, для чого призначена покупка.

1. За кольором

Якщо обновка вам потрібна для прогулянок по місту, непогано б поєднувати її не тільки зі спортивним стилем, але і класичним. Для цього підійдуть варіації світлих тонів — білі, бежеві, блакитні.

Для сучасного стилю ідеальні будуть сліпони у смужку або квіточку; універсальними варіантами залишаються чорні, сірі та сині. Крім того, що вони легко поєднуються практично з усіма відтінками одягу, їх простіше чистити. А це означає, що їм не зашкодять інтенсивні спортивні тренування. У тому випадку, якщо фарба на тканині злиняє від частого використання, сліпони можна пофарбувати барвниками для тканини.

Серед дітлахів популярні яскраві сліпони:

  • бордові,
  • жовті,
  • рожеві,
  • червоні.

Головна умова для дитячого вибору — це можливість легко та швидко зашнурувати або взагалі обійтися без шнурівки.

Для дівчаток-підлітків часто купують блискучі срібні та золоті сліпони, а також різних металевих відтінків. Для хлопчика більш доречні стримані сині, сірі тони або моделі з барвистим молодіжним принтом.

Сріблясті, золотисті, леопардові, квіткові малюнки також у фаворі у дам різного віку. 

2. За матеріалом

Сучасні сліпони можуть бути призначені для різного часу року: у продажу є навіть утеплені зимові моделі, оздоблені хутром. Влітку ми рекомендуємо віддати перевагу текстилю та іншим «дихаючим» легким матеріалами, а восени вдалим вибором стануть шкіряні та лакові зразки.

Про те, як вибрати чоловічі, жіночі чи дитячі сліпони так, щоб не помилитися з розміром і моделлю, ми рекомендуємо запитати у консультанта. Фахівці інтернет-магазину theoleo.com.ua готові відповісти на будь-які питання покупців.

Догляд за сліпонами

Сліпони були розроблені не для відпочинку на лавці, а для активних занять спортом. Тому і догляд за ними дуже простий — один з ключових плюсів. У чому полягає простота?

Прати можна руками чи в машинці. Таким чином ви зможете відіпрати пил, який в'ївся у волокна — найчастіші забруднення на взутті з текстилю.

Якщо білі сліпони втратили первинний вигляд, їх можна відбілити засобами для одягу. Перед тим, як відбілювати, і після взуття бажано випрати.

Шкіряні зразки можна відмити як і інші види взуття. Перед тим, як відмити сліпони, слід видалити щіткою засохлі частинки бруду, що засохли. Після миття поверхню натирають взуттєвим кремом.

Вироби із замші досить почистити щіткою. Можна застосувати очищуючий спрей для замші та нубуку.


Варианты слипонов

Сліпони VS інше взуття

Якщо говорити чесно, то до цієї категорії можна віднести будь-які легкі туфлі без шнурівки. Slip on shoes — так їх спочатку називали.

Однак у російській мові термін «сліпони» означає певний вид взуття. Тим часом різновидів slip on shoes зараз існує так багато, що впору розгубитися: чим відрізняються сліпони від лоферів і інших типів, які й між собою не розрізнити? А зустрічаються і такі, чию назву навіть вимовляти складно. Наприклад, еспадрільї.

Отже...

  • Лофери

Відсутність каблука — це все, що об'єднує два ці види. Якщо сліпони були створені для спорту, то лофери — типова частина ділового гардероба. Як правило, це шкіряні туфлі з декоративними шнурками-пензликами, бахромою або металевими пряжками.

  • Мокасини

Їх можна назвати прадідусями всіх slip ons, бо винайдені вони були індіанцями для безшумного пересування по лісі під час полювання. Чим класичні сліпони відрізняються від мокасин? Відсутністю вставки-язичка, пришитого зовнішнім швом. Це візитна картка мокасин.

  • Сліпери

Свого часу вони перекваліфікувалися в вуличні туфлі з домашніх капців. Сліпони відрізняються від сліперів тим же, чим і від лоферів: своїм спортивним призначенням, у той час як останні більше підходять для вечірнього образу. Крім того, вони бувають з відкритою п'ятою, можуть мати невисокий каблук, що неприпустимо для slip ons.

  • Кеди

Складніше відповісти на питання, чим сліпони відрізняються від кедів. Провести розмежування між двома цими видами взуття буває важко. Взагалі сліпони зі шнурівкою правильно називаються кедами. Принципова відмінність полягає саме у шнурівці та наявності шкарпеток — під сліпони їх не надягають.

  • Еспадрільї

Бажаєте розібратися, чим відрізняються сліпони від еспадрільї — погляньте на підошву. У першому випадку вона буде гумовою, а у другому — плетеною. Виробники тих та інших люблять прикрасити продукцію анімалістичними принтами, бантами, декоративними нашивками та пряжками.

Нові сліпони: як розношувати

Якщо ви стали власником пари новеньких сліпонів, швидше за все перед вами виникне питання: як розносити їх, щоб скоріше блиснути обновкою?

Існує щонайменше три простих способи зробити це:

  1. Розтягнути матеріал допоможе вода. Намочить шкарпетки та, надівши їх, суньте ноги у сліпони. Тканина, з якої зроблено взуття, вбере воду протягом години, і воно прийме форму ноги. Зауважте, шкарпетки повинні бути тоненькими, щоб не перетворити сліпони у калоші.
  2. Ще один спосіб із застосуванням води, на цей раз замороженою. Налийте воду у поліетиленові пакети та покладіть всередину взуття. Покладіть все в морозилку. Пакети утворюють форму колодки, а при замерзанні вода розширюється і злегка розтягне тканину. На розморожування вам знадобиться 1 година, після чого пакети слід вийняти.
  3. Перевірений часом метод швидко розносити взуття — прогулянка під дощем — волога сприяє деформації матеріалу.

Якщо жоден з перерахованих вище методів вам не підходить, безпрограшним варіантом стане спеціальний спрей для розтягування взуття. Вам навіть нічого не доведеться робити: нанесіть його на проблемні місця, а з рештою він впорається сам.

І ще одна порада наостанок: намагаючись розтягнути взуття, слід бути впевненим, що воно не розклеїться і не розірветься по шву. Тому ми рекомендуємо робити покупки тільки у перевірених продавців, які надають гарантію на свій товар.


Супутні товари


Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре