Час роботи: з 10.00 до 19.00
Наприклад: Мокасини 428
Рус Укр

Волейбольні кросівки для дітей

Взуття - важлива частина екіпіровки будь-якого спортсмена. Взяти наприклад волейболістів. На перший погляд може здатися, що їх кросівки нічим не відрізняються від будь-яких інших моделей. Але різниця все ж є. Чим серйозніше дорослий або дитина захоплюється цим видом спорту, тим уважніше та більш вимогливіше підходять до вибору кросівок. Бажаєте дізнатися, на що слід звертати увагу при покупці волейбольного взуття, особливо якщо воно призначається дитині? Тоді давайте разом з нашими консультантами інтернет-магазину Theo Leo розберемося, що таке волейбольні кросівки і як їх правильно вибирати для дітей.Волейбольні кросівки для дітей

Вимоги до волейбольних кросівок

Волейбол - дуже динамічний вид спорту. Кожен матч супроводжується частими стрибками та різкими рухами, які викликають досить сильну напругу м'язів і суглобів. Щоб знизити навантаження на скелетно-м'язовий апарат і мінімізувати ризик травм, гравець потребує спеціального взуття - правильного та максимально зручного. Але щоб волейбольні кросівки могли називатися ідеальними, вони повинні відповідати кільком важливим критеріям.

Амортизація

Гарна амортизація - одна з головних вимог до волейбольного взуття. Без належного пом'якшення удару під час стрибків підвищується ризик отримати травми. Виробники спеціалізованого взуття для волейболу використовують різні методи поліпшення амортизації. Як правило, це досягається за рахунок проміжної підошви, а також повітряної або гелевої подушки в області п'яти. Така підошва пружинить, пом'якшуючи удар і знімаючи напругу в області хребта.

Повітропроникність

Кросівки із дихаючих матеріалівБудь-яка фізична активність викликає інтенсивне потовиділення, в тому числі в області стоп. Щоб під час занять спортом не довелося бігати у вологому взутті, слід звертати увагу, з якого матеріалу пошиті кросівки. Якісне спортивне взуття зазвичай роблять з натуральних матеріалів, які поглинають вологу та мають добру повітропроникність.

Недарма спортсмени кажуть, що кращі кросівки для волейболу - це ті, в яких ноги залишаються сухими протягом всієї гри. А якщо мова йде про дітей, чиї стопи пітніють сильніше, ніж у дорослих, то ця характеристика має ще більше значення.

Стабілізація

Волейбол вимагає від спортсмена швидкої реакції та різких рухів. Тому вкрай важливо, щоб на паркет або волейбольний майданчик гравець виходив у взутті з відповідною стабілізуючою підошвою. Волейбольне взуття повинно сприяти стабілізації ніг за всіма напрямами, особливо при бічних рухах. Тільки в кросівках, що володіють хорошим зчепленням з підлогою, волейболіст зможе утримати позицію та не втратити рівновагу.

Підтримка стопи

Якісні волейбольні кросівки від звичайних моделей відрізняються також формою. Дизайн професійного спортивного взуття створений таким чином, щоб підтримувати ступню та гомілковостопний суглоб в максимально зручному та безпечному положенні. Простіше кажучи, в професійному взутті для волейболу передбачена функція профілактики травм.

Вага

Багато хто, напевно, це знають, але ми все ж нагадаємо: взуття для занять спортом повинно бути максимально легким. В іншому випадку кросівки на ногах спортсмена (особливо дитини) гратимуть роль обважнювачів. В результаті пересування по майданчику стане повільним та млявим, а гравець швидко втомиться. Виробники професійного взуття для волейболістів в останні роки докладають величезних зусиль, щоб мінімізувати вагу кросівок, але при цьому зберегти їх довговічність.

Матеріали для верхньої частини

Матеріали верху волейбольних кросівокВід якості матеріалу, який використовується для пошиття взуття, залежить не тільки комфорт гравця, але і його здоров'я. Якщо виріб не «дихає», то ноги волейболіста будуть сильно пітніти, а значить, можуть з'явитися мозолі або навіть грибкове захворювання. Кросівки для спорту повинні бути зносостійкими та міцними, але якщо матеріал верху неякісний, то довго послужити вони не зможуть.

Крім того, неправильно підібраний матеріал для верхньої частини виробу позначиться на еластичності та гнучкості взуття. Так з яких матеріалів зазвичай шиють професійні волейбольні кросівки, та що з цього краще всього підходить для дітей?

Шкіра

Про переваги спортивного взуття з натуральної шкіри можна говорити довго. Як відомо, цей матеріал «дихає», тобто не перешкоджає природній циркуляції повітря. Він відмінно вбирає в себе піт, а значить, ноги спортсмена залишаються сухими. Натуральна шкіра - еластичний матеріал, тобто шкіряні кросівки з легкістю згинаються, повторюючи рух стопи, а потім швидко розпрямляються без виникнення заломів. І ще один важливий плюс. Спортивні вироби зі шкіри дуже міцні, а значить, їм не страшні навіть найжорсткіші тренування. І якщо говорити про дітей, то для їх ніжок не існує більш відповідного взуття, ніж шкіряне.

Замша

Замшеве взуття вже багато років користується чималою популярністю. Цей модний тренд розповсюдився і на спортивну моду. Між тим, це зовсім не єдиний і не найголовніший плюс замшевих кросівок. Спортивне взуття з цього виду шкіри має безліч переваг. Замшевий матеріал володіє хорошою еластичністю та повітропроникністю, а завдяки м'якій структурі він дуже приємний на дотик. Ще не так давно багато батьків відмовлялися купувати дітям замшеві взуттєві вироби, вважаючи їх примхливими у догляді. Але завдяки сучасним засобам по догляду за замшею навіть дитячі кросівки з цього матеріалу послужать досить довго, зберігаючи свій «товарний» вигляд.

Синтетика

Сіточка в волейбольних кросівкахВикористання синтетичних матеріалів у взутті для дітей не вітається ні ортопедами, ні педіатрами. Між тим в професійному спорті кросівки з синтетичним верхом не рідкість. Дешеві варіанти волейбольних кросівок (у тому числі і дитячих), як правило, роблять з не самих якісних матеріалів. У взутті зі шкірозамінника ноги не дихають, а сам виріб швидко втрачає презентабельний вигляд.

Що стосується синтетики у дорогих волейбольних кросівках, то зазвичай мова йде про тонку сіточку зі штучного матеріалу (як правило, нейлону). Ці вставки не можна назвати шкідливими для ніг, так як вони тільки підсилюють циркуляцію повітря та сприяють швидкому виведенню зайвого тепла.

Текстиль

Кросівки з текстилю ні за якістю, ні за зручностю не поступаються шкіряним аналогам. Скажемо більше, якщо спортивне взуття призначене для літа, то в плані повітропроникності текстильний виріб буде навіть кращим варіантом, ніж шкіра. Крім того, матерчаті кросівки легко чистити та сушити, а у випадку з дитячим взуттям це дуже доречно.

Матеріали підошви

Специфічна підошва - це одна з головних характеристик, яка відрізняє волейбольні кросівки від інших видів спортивного взуття. Вона створена таким чином, щоб, з одного боку, не обтяжувати стрибки, а з іншого - пом'якшувати удар при контакті стопи з підлогою.

У кожній парі хороших кросівок для волейболу є так звана проміжна підошва. Її, як правило, роблять з етиленвінілацетату (EVA). У виробництві взуття для професійного спорту цей матеріал дуже популярний, оскільки володіє здатністю поглинати удар. Іншими словами, та сама амортизація, без якої не обійтися в кросівках для волейболу, якраз таки досягається за рахунок наявності вставок з EVA.

Підошва волейбольних кросівокЗовнішню частину підошви волейбольних кросівок зазвичай роблять з гуми, каучуку, поліуретану або термопластичного поліуретану. Головні вимоги до її спортивного типу - підвищена стійкість до зношування та хороше зчеплення з поверхнею. Дизайн волейбольної підошви у різних виробників може відрізнятися. Між тим на п'ятковій частині в більшості варіантів є спеціальна вставка, що сприяє більш швидким обертанням на майданчику.

Гума

Гума - матеріал, який частіше використовувається для виготовлення волейбольної підошви. Як правило, це вуглецева або ненаповнена гума. Ці матеріали мають підвищену зносостійкість і не бояться постійного тертя з поверхнею підлоги. Крім того, підошва з гуми сприяє більш легким і високим стрибкам, що в волейболі тільки вітається. У той же час якісна гумова підошва характеризується відмінною амортизацією, що також дуже важливо для дитячих ніжок.

Каучук

В останні роки каучук є одним з найпопулярніших матеріалів для підошв спортивного взуття. У кросівках для волейболу перевага каучуку найбільше відчутна під час стрибків. Стрибок на такій підошві вище, а «приземлення» м'якше. Крім того, каучук - жорсткий, стійкий до швидкого зношування та створює добре зчеплення з підлогою.

Полімерні матеріали

Головна перевага взуття з полімерними підошвами - неймовірна легкість. Кросівки на полімері майже невідчутні на ногах, що для волейболу, звичайно, величезний плюс. Крім того, сучасні матеріали відмінно зарекомендували себе при носці: вони не просідають і не стоптуються.

Устілка

Устілки для кросівокВзуття для спорту - це якраз той варіант, коли устілка має велике значення, а якщо виріб призначається для дитини, то можна казати, що ця деталь зовсім незамінна. Під час будь-якої активності дитячі стопи піддаються підвищеному навантаженню і щоб підтримати їх природний звід, необхідні устілки з супінатором. Ще краще, якщо ця деталь оброблена антибактеріальними засобами. У такому випадку можна не боятися неприємного запаху поту та грибкових захворювань. Виробники спортивного взуття використовують різні матеріали для устілок, але якщо виріб призначається для дитини, то краще віддавати перевагу варіантам з натуральної шкіри, як, наприклад, у взутті Theo Leo.

Особливості вибору

Батьки, чиї діти захоплюються фізкультурою, напевно, не раз задавалися питанням, як правильно вибрати спортивне взуття для дитини. Підібрати якісні дитячі кросівки для волейболу або інших рухливих ігор не так складно, як може здатися спочатку. При виборі зверніть увагу на три моменти: з чого зроблено взуття, наскільки якісно пошито та як воно сидить на дитячій нозі. Чому ці моменти є найголовнішими при виборі кросівок для спорту, поговоримо далі.

Стопа дитини

Не існує універсального, придатного для всіх, дизайну волейбольного взуття. Наприклад, чоловічі та жіночі кросівки відрізняються між собою по ширині виробу, а варіанти для професійного та аматорського спорту різняться своєю висотою. Також існують різні моделі дитячого взуття. Їх дизайн може варіюватися залежно від віку гравця.

Загальновідомо, що дитячий вік - це період найбільш інтенсивного формування стопи. Тому вкрай важливо, щоб в цей час дитина носила максимально зручне анатомічне взуття, що сприяє правильному розвитку опорно-рухового апарату.

В першу чергу це стосується розміру взуттєвого виробу. Ні про жодні кросівки на виріст чи впритул не може бути й мови. У тісних дитина весь час буде підтискати пальці, що загрожує не тільки деформацією ступні, але і травмами. Якщо взуття дитині велике, то воно не зможе зафіксувати ступню належним чином, у результаті чого нога буде завалюватися у сторони, що в свою чергу веде до викривлень гомілковостопного суглоба та підвищує ризик вивихів, переломів. Оптимальний запас у дитячих кросівках - 0,5 см.

При виборі спортивного взуття для дитини важливо враховувати і ступінь фіксації щиколотки. Тому кращими для хлопчиків і дівчаток вважаються високі кросівки, що нагадують ортопедичне або взуття для баскетболу. Такого типу модель корисна для дітей будь-якого віку. Вона відмінно фіксує гомілкостоп і захищає від розтягнення.

Властивості матеріалів

Дитячі кросівки зі шкіриЧи будуть кросівки створювати відповідну вентиляцію, повністю залежить від матеріалів, з яких зшиті верх виробу та устілка. Якщо взуття призначається для дитини, немає нічого кращого, ніж кросівки з натуральної шкіри, замші, нубуку або текстилю. У такому взутті ноги навіть найактивніших дітей залишатимуться сухими. Але тут є один важливий момент: натуральні матеріали повинні бути не тільки на зовнішній частині виробу, а й всередині нього. Тобто устілка та внутрішнє оздоблення також повинні бути або зі шкіри, або з текстилю. Це необхідно для того, щоб волога не затримувалася на дитячих ніжках, а негайно вбиралася у матеріал.

Якість

Ну і звичайно ж, не забуваємо звертати увагу на якість «збирання» готового виробу. Від того, наскільки добре проклеєна підошва та зшиті деталі, залежить не тільки термін служби взуття, а й комфорт дитини. Будь-які вади у зовнішньому вигляді кросівок - знак того, що вони не прослужать довго. А вузлики всередині взуття, надто товсті шви, ущільнення на устілці можуть стати причиною мозолів і натоптишів.

Взуття для юних волейболістів

В інтернет-магазині Theo Leo ви не знайдете взуття для професійних занять волейболом, але ми можемо запропонувати відмінну альтернативу - анатомічно правильні, схвалені ортопедами універсальні кросівки для дітей різного віку.

Наша перевага в тому, що ми пропонуємо багато варіантів кросівок, з яких легко вибрати найбільш підходящі для дитини певного віку. Наприклад, для самих маленьких у нас є високі моделі, що створюють найкращу фіксацію гомілковостопного суглоба. Незалежно від того, наскільки впевнено вже ходить ваш малюк, в таких кросівках його гомілковостопний суглоб буде максимально захищений від вивихів і розтягнень. Моделі для більш активних дітей розроблені таким чином, щоб створити максимальну амортизацію, захистити ноги та хребет від струсів.

Всі кросівки Theo Leo - це взуття з натуральних матеріалів перевіреної якості. Крім того, ми дотримуємося думки, що навіть спортивне взуття повинно мати «стать». Наші дизайнери подбали, щоб кросівки для хлопчиків і дівчаток відрізнялися зовні, так що в нашому магазині ви обов'язково підберете для юних волейболістів найбільш підходяще та корисне взуття, аж ніяк не гірше за професійні кросівки для волейболу.

Супутні товари


Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре