Час роботи: з 10.00 до 19.00
Наприклад: Мокасини 428
Рус Укр

Плюси і мінуси взуття з текстилю

Плюси і мінуси взуття з текстилюТекстильне взуття - відмінне доповнення до дитячого гардеробу. Капці, кеди, кросівки, сліпони, мокасини, босоніжки та сандалії... Але навіть на цьому список текстильного взуття не закінчується. Адже ще існують валянки, матерчаті чоботи та туфлі. Наскільки практичне таке взуття, як правильно його вибирати та чи підходить воно дітям? Все, що треба знати перед покупкою черевичків з текстилю, розкажуть експерти інтернет-магазину дитячого взуття Theo Leo.

У чому особливість текстилю

Найпопулярніше текстильне взуття - це, мабуть, кеди. До речі, перші кеди були виготовлені у США ще у 1917 році. І з тих пір популярність текстильних виробів не згасає. Не в останню чергу через практичність і дешевизну.

З давніх-давен людина використовувала міцні рослинні волокна для виробництва тканини. В одних регіонах це була конопля, в інших льон або бавовна. Тканина виходила грубою і досить міцною, відмінно підходила для створення вітрил, як полотно для художників. І одного разу хтось подумав: раз цей матеріал здатний витримувати суворі умови відкритого моря, то взуття з нього також вийде непогане.

У наш час виробники текстильного взуття не обмежуються рослинними волокнами.

У хід йдуть основи тваринного походження, штучного і навіть мінерального. Різні види текстилю зайняли особливе місце у виробництві дизайнерських моделей: різноманітність фактур і кольорів дозволяють створювати безліч неповторних моделей. Натуральний текстиль «дихає», тому ноги в таких виробах залишаються сухими. Штучні волокна, як правило, дуже міцні, що дозволяє створювати з них практично «невбиване» взуття, хоча мінуси у нього також є.

Які види текстилю бувають

Міцні бавовна та конопля, витончений шовк і сатин, тепла шерсть і повсть, високотехнологічна синтетика та мінеральні матеріали - все це, поряд з натуральною шкірою, використовують для пошиття взуття. Більш ніжні види текстилю зазвичай йдуть на внутрішню обробку й устілки. Хоча не варто забувати про дорогі дизайнерські вироби, наприклад, з ніжного шовку або сатину. Але такі туфлі явно не підійдуть для щоденного використання, тим більше дітям. А ось вироби з міцного текстилю можуть стати хорошою альтернативою шкіряного взуття.

Незважаючи на всесвітню популярність текстильних сліпонів і босоніжок, деякі покупці з недовірою дивляться на таке взуття, вважаючи його надто вже тендітним для щоденного використання. Насправді якісні матерчаті вироби навіть самим непосидючим дітям послужать як мінімум весь сезон. Інша річ - зуміти вибрати товар потрібної якості. А для цього необхідно орієнтуватися у видах взуттєвого текстилю та розуміти особливості матеріалу, щоб потім не вимагати від нього неможливого.

Натуральний

Мокасини для хлопчиків з текстилюНатуральний текстиль виробляють з волокон рослинного або тваринного походження. Відразу скажемо, це найбільш популярний і найкорисніший тип текстилю для пошиття дитячого взуття.

Рослинні тканини - це вже згадувані конопля, бавовна та льон. До речі, якщо необхідно отримати ніжну бавовняну тканину найвищої якості, то у роботу беруть довговолокнисті рослини, якщо акцент на довговічність і міцність, то у хід йде коротковолокниста бавовна. У деяких регіонах для виготовлення текстилю рослинного походження використовують волокна кокосових пальм, очерету, рису, кропиви.

Рослинний текстиль зазвичай використовують для пошиття літнього взуття, так як воно добре пропускає повітря, вбирає у себе піт і виводить зайву вологу назовні. Якщо говорити про вироби з льняного матеріалу, то вони до всього ще мають легкі охолоджуючі властивості, що особливо відчутно у літню спеку. Таке взуття приємне на дотик, легке та зручне.

Текстиль тваринного походження - це шовк і вовна (зазвичай з альпака, верблюдів, гуанако, лам, викуньі, кіз, овець). До речі, у текстильній промисловості найбільше цінується так звана жива шерсть овець (зрізана з живих тварин). Кращий зразок взуття з текстилю тваринного походження - улюблені багатьма валянки. Вони дозволяють нозі дихати, але в той же час відмінно зберігають тепло. Тому повстяні валянки або устілки з цього матеріалу призначаються для найсуворіших зим.

Окремо можна сказати про сатин. Ця тканина у легкій промисловості цінується з найдавніших часів. Назва матеріалу походить від гавані у Китаї, звідки у стародавні часи, власне, і привозили сатин. Сам по собі матеріал являє собою або щільну глянсову бавовняну тканину, або шовк. В наш час з сатину шиють дороге дизайнерське взуття - елегантне та делікатне. У виробах для дітей з цього матеріалу можуть робити декоративні елементи. Для взуттєвої промисловості завжди вибирають більш жорстку та важку сатинову тканину, що володіє кращою зносостійкість.

Ще один популярний вид тканини - це денім. Стильні «джинсові» кеди, сліпони, кросівки або босоніжки завжди подобаються маленьким дітям і підліткам. Взуття з такого матеріалу, як і будь-яке інше натуральне, відмінно «дихає», до того ж воно дуже практичне, зручне, приємне на дотик, зносостійке, а різні фактури деніму дозволяють створювати взуття різної щільності.

Штучний

Мінеральний текстильШтучний текстиль - це синтетичні тканини, створені з неіснуючих у природі полімерів. Це всім відомий акрил, нейлон, поліестер, лайкра та люрекс. З цих матеріалів виробляють найрізноманітніші речі, у тому числі і взуття.

Штучний текстиль, як правило, застосовують для пошиття міцних і легких кросівок. Найпоширеніший у промисловості вид синтетики - це нейлон. Нейлонові сітки використовують у виробництві кросівок і взуття для бігунів.

Поліестер, як і нейлон, цінується за легкість і міцність, а поліуретанові волокна (лайкра, еластан) - за еластичність. Одна з переваг таких тканин - стійкість перед вигоранням кольору. З іншого боку, взуття з таких матеріалів погано або взагалі не вбирає вологу і не пропускає повітря, а це, з точки зору гігієни, величезний мінус.

Мінеральний

Текстильні волокна мінерального походження - це базальтові, скляні та азбестові. Їх роблять шляхом переробки гірських порід, багатих кальцієм, магнієм, алюмінієм і залізом. Такі матеріали добре переносять високі температури, від інших видів текстилю відрізняються вогнетривкими властивостями. Мінеральний текстиль, як правило, застосовується для пошиття спецодягу, взуття для пожежників, працівників металургії. Однак взуття з азбестового волокна може бути небезпечним, оскільки здатне випромінювати шкідливі для організму речовини.

Правила догляду за матеріалом

Доглядати за текстилем порівняно нескладно. Наприклад, таке взуття ніколи не доведеться обробляти кремами і полірувати до блиску, як, наприклад, шкіру. Якщо матерчаті черевики забрудняться, їх завжди можна випрати в машинці або вручну, використовуючи щітку та невелику кількість миючого засобу. Але щоб текстильні вироби послужили якомога довше, добре б дотримуватися кількох нескладних правил.

Текстильне взуття не можна залишати брудним. Після кожної прогулянки виріб треба ретельно очищати, не забуваючи прати шнурки (якщо такі є). Чистити дитячі текстильні черевички треба не тільки зовні, але і всередині. При сильних забрудненнях кращий варіант - прання, тим більше що текстиль дуже швидко сохне. Якщо взуття після прогулянки чисте, то можна обійтися тільки протиранням підошви.

Якщо вирішите випрати босоніжки або сліпони у машинці, то краще обмежитися делікатним режимом без віджиму. Сушити таке взуття краще на відкритому повітрі у підвішеному вигляді. Текстиль погано переносить сушку при високих температурах, у тому числі на батареї, так як натуральні волокна можуть збігтися і виріб втратить форму.

Догляд за текстилемЩоб взуття не промокало, перед виходом на вулицю текстиль корисно обробити вологовідштовхуючим засобом. Цей прийом не зробить черевички повністю вологонепроникними, але після обробки деякий час виріб зможе давати «відсіч» бруду і волозі. Засіб краще наносити у два шари (кожен раз на повністю висохле взуття).

Після кожної прогулянки дитячі текстильні черевички важливо просушувати, навіть якщо вони виглядають сухими. Не забувайте, що стопи у дітей інтенсивно пітніють (особливо у теплу погоду), а натуральні волокна легко вбирають вологу. Щоб запобігти розмноженню бактерій і цвілі, виріб можна виставити на деякий час на сонці.

Основні плюси та мінуси взуття з текстилю

У взуття з текстилю завжди є своя родзинка та привабливість. Але щоб не прогадати з вибором, тим більше якщо обновка призначається активній дитині, треба знати, у чому особливість текстилю, розуміти, чим добре чи погане таке взуття, які плюси та мінуси є у нього.

Плюси текстильного взуття:

  1. Легке. Взуття з текстилю важить набагато менше, ніж шкіряне. Це робить його ідеальним для довгих прогулянок.
  2. «Дихаюче». Фізичні властивості натурального текстилю дозволяють повітрю вільно переміщатися зсередини назовні, а значить, ноги у ньому не будуть пітніти. Завдяки цьому текстиль - ідеальний вибір для спекотної погоди.
  3. Гігроскопічне. Взуття з бавовняних волокон може вбирати до 40% вологи і при цьому залишатися сухим. Тобто, якщо у дитини сильно пітніють стопи, для нього немає нічого кращого на теплу суху погоду, ніж текстильні вироби.
  4. Гіпоалергенне. Натуральний текстиль (особливо з рослинних волокон) не викликає алергію, подразнення або інші дерматологічні розлади. Такий матеріал підходить навіть новонародженим малюкам. Тому черевички з натуральних волокон вважаються найбезпечнішим взуттям для крихт.
  5. Невимогливе у догляді. Таке взуття дуже легко очищати від бруду. Для догляду за текстилем не потрібно ніяких додаткових засобів, крім мила, води та нежорсткої щітки. Деякі види взуття можна прати у машинці та навіть чистити за допомогою хлоровмісних засобів. Після прання текстиль сохне дуже швидко.
  6. Легко поміняти колір. Текстиль легко піддається фарбуванню. Тому матерчате взуття завжди радує неймовірно широкою гамою кольорів. Але якщо раптом вашій дитині перестав подобатися колір сліпонів або текстильних босоніжок, їх без особливої ​​складності можна перефарбувати у домашніх умовах за допомогою спеціальної фарби.
  7. Дешеве. Звичайно якісне взуття з міцного текстилю не може коштувати копійки. Але якщо порівнювати ціни на матерчаті варіанти дитячого взуття та моделі з натуральної шкіри, то різниця, звичайно, помітна. Так що текстиль - оптимальний варіант для батьків, які бажають заощадити, але не за рахунок якості.
  8. Завжди у моді. Багато модних трендів приходять і йдуть, а текстильне взуття завжди залишається «цвяхом» весняно-літнього гардеробу. Величезна кількість варіантів текстильного взуття дозволяє легко підібрати модель до будь-якого стилю.

Недоліки взуття з текстилю. Текстильне взуття легко намокає, тому воно - не варіант на дощову погоду. Також у матер'яних виробах не погуляєш по росі або мокрому снігу. Якщо текстиль неправильно сушити, він може сісти або злиняти, а взуття, покрите шовком, під впливом ультрафіолету може просто розповзтися. І ще - будь-який текстиль не такий довговічний, як натуральна шкіра. Якщо черевики зі шкір тварин можуть прослужити кілька років, то термін служби текстилю вимірюється 1-2 сезонами.

Текстильні черевикиМіж тим, перелічені пункти не можна назвати «повноцінними» мінусами текстильного взуття. Це, скоріше, його фізичні особливості, через які воно підходить не на кожну погоду. Це як з сезонним гардеробом. Не можна назвати недоліком зимових черевик те, що вони не підходять для прогулянок влітку. А ось текстильні моделі у своїй більшості призначені для теплої сухої погоди. Виняток - валянки, відмінно зігрівають у тріскучі морози, хоча також категорично неприйнятні в мокрий сніг. А ось кому текстильне взуття підходить на будь-яку погоду, так це малюкам, «гуляють» у колясках або на санках.

Кажучи про мінуси текстильного взуття, не можна не згадати про те, що матерчате взуття автоматично переходить у розряд невідповідного для дитини, якщо воно виготовлене ​​з синтетики.

Незважаючи на міцність, високу зносостійкість, найширший асортимент різновидів штучного текстилю, його найбільший недолік - погана повітропроникність. І це головний аргумент, чому не варто купувати для дитини взуття з такого матеріалу (звичайно, якщо бажаєте уберегти чадо від грибкових захворювань, вічно спітнілих і смердючих ніг, а також мозолів, що з'являються від того, що мокра стопа ковзає усередині вироби).

Якщо вам потрібне взуття з текстилю

Для всіх дітей теплий сезон - улюблена пора року, коли можна майже цілими днями бігати на вулиці. Але для цього активним хлопчикам і дівчаткам потрібне відповідне взуття. Наприклад, з текстилю, в якому завжди зручно та легко. Дитяче текстильне взуття Theo Leo також може стати відмінним варіантом для змінки у дитсадку чи школі.

В асортименті нашого інтернет-магазину круглий рік є широкий вибір варіантів взуттєвих виробів з натурального матеріалу. Вони представлені у різних стилях (на вихід і на кожен день, шкільні, спортивні та ультрамодні) і колірних рішеннях, є різні варіанти для хлопчиків і дівчаток, починаючи з 2 років. Впевнені, у нашому оновленому каталозі ви знайдете для свого чада багато цікавих новинок. Для більш швидкого пошуку просто відзначте у фільтрах «текстильне взуття» і наш розумний магазин сам підкаже вам, з чого вибирати.

Супутні товари


Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре