Час роботи: з 10.00 до 19.00
Наприклад: Мокасини 428
Рус Укр

ЯК ЗБЕРІГАТИ ВЗУТТЯ?

Як зберігати зимове взуття?


Потрібно пам'ятати, що не тільки правильний догляд, а й зберігання допоможуть продовжити життя улюбленого сезонного взуття.




 Прибираючи своє взуття на зберігання, важливо зробити це так, щоб у наступному сезоні не отримати інфаркт, дістаючи потріскану, зі страшними заломами улюблену пару чобітків.


Перед тим як сховати зимове взуття, в першу чергу, потрібно підготувати до зберігання, а саме почистити та помити гумову підошву. Для цього слід у теплу воду додати кілька крапель мила або шампуню, потім змочити ганчірку у воді та видалити всі забруднення.


Вологе взуття потрібно висушити при кімнатній температурі, попередньо діставши з нього устілки. Ні в якому разі не можна сушити взуття на батареях або обігрівачах. Близько розташовані джерела тепла можуть зіпсувати вироби, деформувати їх.


Коли взуття висохло, його слід намазати кремом. Бажано щоб крем був колір у колір з самим взуттям, але оскільки деякі кольори складно знайти, то його можна змастити безбарвним кремом. Важливо знати, що для чорного взуття підходить тільки чорний крем, від безбарвного крему таке взуття може потьмяніти.


Далі, взуття потрібно набити папером, щоб воно не деформувалося під час зберігання. Зім'яті пакети в якості набивання не підійдуть тому, що повітря повинне циркулювати, і взуття повинно дихати.


Що стосується чобіт, то категорично не можна заламувати або складати халяви, у них краще вставити картон, щоб зберегти форму. Замість картону можна взяти старий журнал.


Далі взуття краще скласти в одну велику коробку, при цьому кожен черевик прокласти папером. Таким чином ризик того, що один черевик подряпає інший каблуком, зводиться до мінімуму. А у наслідок того, що черевики набиті папером, вони не будуть деформуватися. Якщо ви власник хутряного зимового взуття, то поруч з такими виробами краще покласти засіб від молі. Крім того, до взуття бажано покласти мішечок солі, який буде поглинати зайву вологу, потім коробку заховати в сухе темне місце.




Сезонне взуття із замші  — це окрема тема. Замша —  це дуже примхливий матеріал. Таке взуття неймовірно красиве та комфортне. Недотримання правил догляду загрожує тим, що замша швидко втратить свій початковий вигляд. Після покупки на нову пару взуття обов'язково потрібно нанести засіб захисту від вологи, воно також збереже виріб від брудута солі. Перед тим, як підготувати замшеве взуття до зберігання, його потрібно почистити. Для чищення взуття із замші потрібно мати у своєму арсеналі спеціальну щітку з гумовими зубцями або зубцями з каучуку. У разі сильних забруднень замшевого взуття потрібно використовувати розчин води з додаванням порошку для ручного прання або дитячого мила. У мильну воду для кращого ефекту краще додати нашатирний спирт у співвідношенні 1:5. Вологою серветкою, змоченою у розчині, приділити увагу забрудненим місцям. Потім промити замшеве взуття у холодній воді, попередньо додавши оцет, з розрахунку 1 ч. ложка оцету на 1 л води. Щоб відновити матеріал, зробити його пухнастим, потрібно потримати замшу 1 - 2 хвилини над паром. Наприклад, потримати над киплячим чайником або обдати паром з праски. Така лазня відмінно відновлює первинний вигляд замші, після чого матеріал потрібно "розчесати" щіткою з металевими зубчиками.


Після всіх процедур замшеве взуття потрібно залишити висохнути при кімнатній температурі. Як у випадку зі шкіряним взуттям, вироби із замші не можна сушити на обігрівачах, інакше замша грубіє, втрачає привабливий вигляд і може потріскатися. Коли взуття висохне, його потрібно набити папером і скласти у коробок. Зберігати краще у сухому, захищеному від сонячного світла місці.


Взуття з нубуку також відноситься до розряду примхливого ​​взуття. Такі вироби вимагають особливого догляду, і далі ми розповімо як мити, чим змастити таке взуття і як зберігати.




Вироби з нубуку можна носити у вологу погоду, мити проточною водою з крана та мочити. Маніпуляції у чищенні таких виробів повинні бути мінімальними, щоб не витерти ворс. Від пилу почистити взуття з нубуку можна вологою, добре віджатою ганчіркою, без тертя. Сильні забруднення та плями можна вивести, скориставшись спеціальною гумкою для нубуку, або розчином шампуню для чищення жирних слідів. Для очищення білих слідів солі підійде розчин нашатирного спирту з водою в співвідношенні 1:3. Взуття з нубуку краще сушити при кімнатній температурі, попередньо діставши устілки. Після того як взуття висохне, його треба набити папером, щоб запобігти деформування виробу.


Як і все взуття, вироби з нубуку краще зберігати у сухому, захищеному від сонячного світла та вологи місця.


Щоб взуття не займала зайве місце у передпокої та шафі-купе, люди дуже часто його складують на балконі. Можна так робити?


Зберігати взуття на балконі або лоджії можна тільки у тому випадку, якщо на балконі є скління та мінімальне утеплення. Але найчастіше багато балконів не утеплені, і температура у зимовий період може опускатися нижче 0 градусів. Таке взуття буде схильне до великих перепадів температури, і це може привести до повного псування вашого взуття. Тому зберігати взуття на балконі ми не рекомендуємо.


Кращі ідеї, Лайфхаки для зберігання взуття


Для тих, у кого є велика сім'я та маленький передпокій, багато взуття, і кому катастрофічно не вистачає простору, у нас є кілька простих, зручних і головне бюджетних ідей для зберігання взуття.


Як розставити більше взуття на полиці у гардеробі,  коморі, тумбочці або на підлозі в передпокої?


Просто розгорніть 1 черевик кожної пари, щоб вони стали носком до п'яти. Так вони стануть більш компактно, і у вас з'явиться простір помістити ще кілька пар взуття.


У літню пору, коли майже вся взуття невисоке, можна додатково використовувати простір зверху над ним. Для цього потрібно взяти смужки картону, скласти їх удвічі та встановити зигзагами. Картон повинен бути вужче ніж полиця, щоб усередину заходив тільки носочек, а сама виступаюча частина взуття — п'ята, залишалася зовні. Чоботи на невисоких полицях можна поставити лежачи, попередньо вставивши всередину скручені смужки картону, щоб уникнути деформації.


Розглянемо глибокі полиці. Їх незручність полягає в тому, що, по-перше, ми не бачимо те, що знаходиться позаду, а по-друге — щоб дістати потрібну пару, нам потрібно витягти перший ряд, а потім повернути його на місце. На таких полицях взуття з однієї пари зручно розміщувати один за одним. Таким чином нічого не випаде з поля зору і не загубиться, а витягнути потрібне не складе труднощів.


Щоб таким способом помістити великі розміри взуття, можна розташувати взуття так, щоб взуття, яке стоїть попереду, "наступало" п'ятою на носок. А для того, щоб захистити носок, можна скористатися бахилами або використати той же картон.




Високе взуття можна поставити схожим способом, тільки "догори ногами" — носком до п'яти. Це дуже зручно. Таким чином буде видна кожна пара взуття, і не потрібно вигрібати всю тумбочку у пошуках потрібної пари.

На високих полицях зручно зберігати чоботи та черевики, а низьке взуття можна зберігати у коробці. Коробку або кошик потрібно підібрати за розмірами полки та  встановити в неї картонні роздільники. Таким чином у нас вийде органайзер, зроблений своїми руками, в який взуття вставляється вертикально, і відповідно можна розмістити набагато більше взуття у шафі-купе або гардеробі. Кожна пара знаходиться в індивідуальній комірці, не забруднюється та не дряпається. Можна скласти все і без роздільників, але такий спосіб підійде для взуття, яке не страшно подряпати, для ідеально чистого взутті або для капців.


Просте та поширене рішення  — це, коли взуття зберігатися в його ж "рідних" коробках. Плюс цього способу у тому, що у пари спочатку є коробка потрібного розміру. Мінус у тому, що коробки різного розміру важче скласти на полиці. У такому випадку взуття можна покласти у картонні коробки однакового розміру. А для того, щоб простіше було шукати коробку з потрібним взуттям можна роздрукувати фотографії пари, яка в ній лежить.


Для економії простору в одну коробку можна компактно покласти кілька пар і зверху підписати, що там лежить.


Коробки-органайзери ідеально підходять для тих, хто цінують не тільки зручність, але любить, щоб усе було красиво. Вони досить щільні, їх можна ставити не тільки горизонтально, але і вертикально. Завдяки прозорому фасаду легко знайти потрібну пару.


Літнє взуття та зимові чоботи можна розмістити в шафі-купе на вішалках. Для цього підійдуть вішалки для штанів, досить лише скріпити біндерами халяви чобіт і повісити до шафи. А туфлі можна повісити на гачок за тканинну петельку, розташовану всередині туфля.


Також зручно вішати органайзер для взуття на внутрішню частину дверей комори, або всередині гардероба.


Можна проявити творчий підхід і зробити оригінальну полицю для зберігання взуття. Для цього потрібно взяти пластикову трубу великого діаметра та розрізати її на кілька рівних частин, щоб довжина труби була трохи більше довжини взуття. Потім скріпити між собою деталі труби супер клеєм, і оригінальна полиця готова.



Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре