Час роботи: з 10.00 до 19.00
Наприклад: Мокасини 428
Рус Укр

ЩО ТАКЕ КРОКСИ? ЧИ МОЖНА НОСИТИ КРОКСИ ДІТЯМ: ЗА ТА ПРОТИ

Данина моді чи реально зручне взуття? Сьогодні поговоримо про те, що таке крокси, та про всі нюанси стосовно маленьких дітей.


Йдемо послідовно.


Ніхто спочатку не задумував крокси, або правильніше буде сказати Crocs, як культову перспективну модель.


В історії моди досить багато прикладів, коли одяг або взуття, спочатку створений для одних цілей, полюбився більшості та перейшов з розряду уніформи у ступінь must have для кожного.


Так сталося й з кроксами. Спочатку, крокси — це взуття сконструйоване для яхтсменів і представлене ​​на одній зі спеціалізованих виставок у недалекому 2004 році.


Вигадали Crocs троє друзів — професійних яхтсменів.




Що потрібно знати про крокси


Природно, дуже часто задається питання про Crocs: матеріал, з якого вони виготовлені.


Отже, зафіксували: Crocs - це не гума.


Хоча, дивлячись на них, цілком резонно створюється таке враження.


Давайте розберімося, з чого роблять крокси. Це модне взуття виробляється з альтернативного гумі матеріалу, який називається Croslite. Він був придуманий і запатентований творцями кроксів. По суті, крослайт є полімером, заповнений смолою. Саме він забезпечив такий феноменальний успіх такому досить простому взуттю. Коли крослайт стикається з теплою поверхнею стопи, він приймає її анатомічну форму. Тобто він дублює форму стопи, роблячи використання максимально комфортним.


Ще одною важливою перевагою Croslite є бактеріостатічність. Завдяки закритій структурі клітин він не вбирає рідину. Таким чином взуття не має специфічного запаху, та не утворюється грибок.


Сьогодні асортиментний ряд Crocs містить у собі не тільки звичні літні сабо. Це чоботи, туфлі, балетки, босоніжки та сандалі, туфлі та кросівки.


Як бачите, компанія не стоїть на місці  та намагається охопити все більше аудиторії, закрити максимальний спектр її потреб. Що стосується стилю, то з чим носити крокси вирішувати вам. Сучасна мода настільки непередбачувана та швидкоплинна, що сабо Crocs носять і з шортами, і з сукнями.




Крокси: за та проти

Якщо з дорослими картина більш-менш зрозуміла  —  кожен обирає собі все за смаком і відчуттями, то крокси для дітей викликають масу питань у матусь.


Одні завзято стверджують, що краще кроксів взуття не знайти, та відправляють своїх чад до школи у новій яскравій парі взуття. Інші, навпаки, кричать що це взуття порушує правильний розвиток дитячої ніжки.


Не будемо вірити чуткам і маркетологам, а краще запитаємо думку ортопедів про Crocs.


Плюси Crocs:


  • Високоякісний матеріал, з якого вони виготовляються.
  • Перфорація на поверхні сабо не перешкоджає вентилюванню ноги.
  • Мала вага взуття робить Crocs непомітними при носінні.
  • Хороший супінатор.
  • Різноманіття кольорів і форм.


Але, як зазначила Меган Ліхі, провідний ортопед Інституту кісток і зв'язок в Іллінойсі, Crocs не підходять для повсякденного носіння та довгих піших прогулянок.


Другим вагомим недоліком кроксів виступає слабка фіксація та захист п'яти. Те, що п'ята ходить у взутті, призводить до напруження та тиску на пальці. А такі маніпуляції, у свою чергу, можуть спричинити більш серйозні наслідки у вигляді тендиніту та деформації стоп.


Погодьтесь, аргументи Ліхі не можна не взяти до уваги, адже дитяча ніжка, яка росте та формується, вразлива до неправильного взуття. Піддавшися модним тенденціям, можна зіпсувати здоров'я дитини назавжди.


Наша вам порада — не ризикуйте. Якщо вже дуже хочеться оновити гардероб крихти модною парою взуття, подбайте про наявність двох-трьох змінних.


Що стосується ортопедичної складової взуття для дітей — пропонуємо звернути увагу на нову колекцію від виробника Theo Leo. У ній використані тільки натуральні матеріали. Все взуття сконструйовано відповідно до рекомендацій ортопедів і має правильну форму. До того ж Theo Leo пропонує найширший асортимент на будь-який смак.



Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре