Час роботи: з 10.00 до 19.00
Наприклад: Мокасини 428
Рус Укр

Як доглядати за дитячим взуттям взимку

Як доглядати за дитячим взуттям взимкуНапевно, в світі існує не так багато людей, яких би не зачаровувало диво першого снігу. Навіть прагматичні дорослі мимоволі завмирають у захваті, спостерігаючи за тим, як на землю повільно опускаються перші тендітні сніжинки. А що тоді говорити про дітей! Для хлопчиків і дівчаток це вірний знак того, що зовсім скоро можна буде знову носитися по сніжних заметах, перетворювати на каток кожну замерзлу калюжу та обмерзлі тротуари, ліпити сніговиків і кидатися сніжками. Для більшості дітей слова «зима» і «щастя» — синоніми. А ось для батьків маленьких непосид не все так райдужно: безтурботні дитячі ігри на морозі не додають «здоров'я» зимовому взуттю, але й забороняти малюкам радіти зимі також не варто. Чи можна хоч якось захистити дитячі черевики від роз'їдання сіллю та хімікатами, якими посипаються наші дороги? Чи є спосіб продовжити життя дитячого взуття, щоб воно зберегло свій нормальний вигляд до кінця сезону, а не розповзлося після перших випробувань морозною або, навпаки, сльотавою погодою?

Ці питання хвилюють усіх батьків, і фахівці нашого інтернет-магазину Theo Leo кожен раз повторюють стривоженим матусям одне і те ж саме. Знос взуття неминучий, але існує правило, дотримуючись якого можна подовжити життя дитячим зимовим чобіткам. А звучить воно так: будь-яке взуття легше захистити від пошкоджень, аніж «лікувати». І ось про те, що значить «захищати зимове взуття», ми сьогодні й поговоримо.

Протирання взуття - запорука чистоти

Протирання дитячого взуттяБудь-яке взуття любить чистоту. Чим довше бруд залишається на виробі, тим швидше воно зношується. Особливо це стосується зимових моделей. Тому кожного разу, коли дитина повертається з прогулянки, необхідно відразу ж протирати черевички. Якщо це взуття зі шкіри, то, аби запобігти появі білих соляних плям, виріб одразу ж слід промити теплою водою та обернути його паперовим рушником для вбирання зайвої вологи. Щоб зняти пил із замшевого взуття або нубуку, використовуйте спеціальну щітку або злегка вологу ганчірочку. І звичайно ж, на цьому етапі чищення не можна забувати про підошву, яка також потребує миття.

В ідеалі протирати взуття бажано по кілька разів на день. Для цього можна використовувати компактні гліцеринові губки або невеликі щіточки для нубуку. Користуватися ними зможе навіть маленька дитина. Регулярне протирання чобітків і черевиків — це не тільки гарантія, що ваш малюк завжди буде виглядати чисто та акуратно, але й запорука більш тривалої служби виробів. Що не кажіть, а все-таки вигідніше частіше протирати взуття, аніж купувати нову пару.

Повна чистка зимового взуття

Те, про що піде мова далі, потребуватиме не більше 15 хвилин на день, але в результаті взуття зможе послужити як мінімум на кілька місяців довше. Це ретельна чистка дитячих чобітків після прогулянки. І перше, що треба знати: чобітки з різних матеріалів вимагають різних методів очищення.

Натуральна шкіра

Шкіряне дитяче взуттяЯкщо правильно доглядати за шкіряним взуттям, воно довго не втратить своєї краси. Головна вимога — правильне чищення. Зимові дитячі черевики, як правило, брудняться не так сильно, як демісезонні, але регулярно мити їх все одно доведеться. Для цього треба брати теплу мильну воду, але в процесі важливо не надто сильно намочити виріб. Багато батьків купують для дівчаток білі зимові чобітки зі шкіри, які схильні до швидкого забруднення. Вивести плями з такого взуття допоможе поролонова губка і слабкий розчин прального порошку. Сліди від жиру на шкірі видаляють розчином з половини склянки води і 1 чайної ложки соди.

Соляні плями — це найлютіший ворог будь-якого взуття. Сіль не просто залишає на виробах брудно-сірі розводи, а є досить агресивною речовиною. Тому важливо якомога швидше очищати черевички від реагентів, якими посипають взимку дороги. Якщо сліди не відходять після миття чистою водою, допоможе засіб, який знайдеться в будь-якому будинку — оцет. Для цього треба в водно-оцтовому розчині змочити ганчірочку й протерти нею плями.

Замінник шкіри

Відразу скажемо, що наявність взуття зі шкірозамінника в дитячому зимовому гардеробі не схвалюється лікарями. Воно не «дихає», погано утримує тепло, легше намокає, швидше зношується. Але якщо вже так сталося, що вашій дитині доводиться взимку гуляти в черевичках зі шкірозамінника, тоді важливо знати, як правильно чистити таке взуття. Як і у випадку з натуральною шкірою, відразу після прогулянки вироби зі шкірозамінника треба ретельно очистити від бруду вологою ганчіркою. Якщо черевики дуже брудні, їх можна вимити в теплій мильній воді. Ні в якому разі не можна застосовувати ацетон або спирт для виведення плям зі шкірозамінника. Цей матеріал любить регулярні протирання фланелевою тканиною, просоченою гліцерином. І ще одне зауваження: у взутті зі штучної шкіри дитячі ніжки пітніють значно сильніше, тому після кожної прогулянки доведеться обробляти виріб всередині антибактеріальним засобом і часто прати устілки.

Замша та нубук

Чистка замшаВзуття з нубуку або замші виглядає стильно та елегантно, але в той же час воно більш вибагливе, аніж варіанти з гладкої шкіри. Тому багато хто з батьків відмовляється купувати такі варіанти для діточок, особливо на зиму. Хоча це і не завжди виправдано. Треба розуміти, що існують варіанти взуття, які не підходять для сльоти, але цілком придатні для прогулянки по сухому снігу.

Щоб виріб з нубуку або замші послужив дитині якомога довше, після кожної прогулянки його треба ретельно і, що важливо, правильно очищати. До речі, це власне той єдиний випадок, коли після прогулянки взуття спершу треба просушити, а лише після цього чистити. В іншому випадку бруд тільки ще глибше проникне крізь ворсисту поверхню. Зазвичай для очищення використовують спеціальні щіточки з жорстким ворсом.

Аби в домашніх умовах ефективно вивести із замшевого або взуття з нубуку білі плями, необхідно нейтралізувати сіль. Для цього знадобиться оцтовий розчин, який застосовується для протирання гладкої шкіри (тільки в жодному разі не можна сильно мочити замшеве взуття — тільки протирати злегка вологою ганчірочкою), або нашатирний спирт. Крім того, нубук можна посипати манною кашею, яка має властивість вбирати в себе вологу та бруд. Якщо після прогулянки на взуття з'явилися невеликі плями, їх можна вивести за допомогою звичайного ластику.

Нубук і замшу легко пофарбувати навіть у домашніх умовах. Якщо так сталося, що на дитячих черевичках з'явилася пляма, якої вже неможливо позбутися, можна вдатися до «реанімації» з використанням фарби у вигляді спрею. Якщо після чистки ворс нубуку або замші виглядає «прилизаним», відновити його текстуру можна за допомогою зубної щітки або махрового рушника. Перед тим, як чистити поверхню, ворсисті черевички бажано злегка відпарити над киплячою водою.

Гума

Дитяче взуття з гумиГумові чоботи не підходять для того, аби носити їх кожен день, тим більше взимку. А ось щоб пробігтися по сльоти, вони незамінні. Таке взуття невибагливе в догляді. Все, що треба для гумових чобіт, — регулярно мити їх під проточною водою. А щоб яскраві дитячі чобітки не втратили свій глянсовий блиск та еластичність, їх можна іноді змащувати гліцерином.

Текстиль

Валянки — найбільш популярний варіант зимового текстильного взуття для дітей. Вони теплі, милі, але вимагають особливих умов для носіння та догляду. Після кожної прогулянки по снігу валянки важливо ретельно сушити і жорсткою щіткою очищати від бруду. Засохлі плями можна вивести щіткою та мильною водою. Після очищення вироби треба набити папером і сушити далеко від обігрівачів (щоб не дали усадки).

Малюки до року взимку можуть обходитися без класичного взуття. Дітям у такому віці досить теплих пінеток. Доглядати за таким взуттям простіше за все: за необхідності його перуть вручну в теплій мильній воді.

Мембранне взуття

До варіантів з мембрани можна ставитися по-різному. Для одних ці модні чоботи є найкращим вибором на зиму для дітей, інші батьки категорично не сприймають таке взуття на дитячих ніжках. Свою популярність мембрана отримала завдяки повній водонепроникності. Але на відміну від гумових чобітків, мембранні не парять стопи. Однак, якщо за мембраною неправильно доглядати, вона втратить всі свої плюси. Догляд за таким взуттям істотно відрізняється від «швидкої допомоги» для шкіряних виробів. Мембранні чобітки треба тільки ретельно промивати чистою водою після кожної прогулянки. Наносити гліцеринові або інші креми на таке взуття не те що не варто, а категорично заборонено. Такі засоби, так само як і бруд, закупорять мікроперфорацію на чобітках, завдяки якій ноги можуть дихати в мембрані.

Сушка — важливий етап догляду

Сушка взуттяДитячі зимові черевики вимагають ретельного просушування після кожної прогулянки. Дитина може промочити взуття, її ніжки можуть спітніти, та й після ретельного очищення з використанням води взуття також доведеться висушити. Якщо вироби з мембрани або гуми достатньо протерти сухою ганчіркою, то з валянками та виробами зі шкіри все складніше. Ці варіанти не виносять сушіння на батареї, печі або біля газової плити. Єдиний прилад, який можна використовувати, — спеціальна електросушарка для взуття, яка і сушить, і бактерії вбиває. Якщо такої немає, тоді запам'ятайте наші поради.

Якщо модель дозволяє, у першу чергу, треба вийняти з взуття устілки. За можливості їх слід сушити окремо. В іншому випадку важливо набити вимиті черевики зім'ятими газетами, які доведеться міняти кожні дві години. Прискорити час сушіння можна, якщо максимально послабити застібки або шнурівку на виробі. Заключний етап сушіння — дезінфекція взуття. Для профілактики грибка та появи неприємного запаху внутрішню частину дитячих чобітків корисно регулярно обробляти дезінфікуючими спреями. До речі, для дитячого взуття це особливо актуально, адже ніжки малюків схильні до інтенсивного потовиділення.

Просочення і полірування

Чистка та змащування взуттяСвоєчасне очищення й правильне сушіння в догляді за зимовим взуттям є ключовими моментами. Але деякі черевики можуть зажадати додаткового догляду у вигляді просочення і / або полірування верху виробу. Взяти хоча б моделі з натуральної шкіри. Доглянуті чобітки або черевики зі шкіри завжди вирізняються красивим блиском. Але після солі і реагентів, які використовуються дорожниками взимку, відновити первозданний блиск шкіри може здатися завданням нездійсненним. Сіль і неправильне сушіння зазвичай роблять шкіряні вироби «дерев'яними», їхня поверхня вкривається потворними плямами, а нерідко й тріскається.

До речі, багато людей, коли виявлять на зимових черевиках тріщини, відразу ж роблять висновок, що їм під виглядом натуральної шкіри продати шкірозамінник. Насправді, якщо взимку шкіру вчасно не підживлювати та не пом'якшувати, вона також може вкриватися великими і маленькими тріщинами. Аби цьому запобігти, необхідно обробляти верх спеціальними кремами. Наприклад, це можуть бути засоби на основі гліцерину або норкового жиру. Ці речовини не тільки пом'якшують шкіру, але й вкривають її захисним шаром, що добре відштовхує вологу. До речі, такі ж властивості має звичайний крем для рук із силіконом.

Взуття з натуральної шкіри має природні властивості відштовхувати вологу. Але все ж цієї здатності недостатньо, аби захистити дитячі ніжки від промокання в підталому снігу. Щоб запобігти такій неприємності, треба перед виходом на вулицю обробити взуття спеціальними вологовідштовхуючим спреєм. А у випадку із взуттям з нубуку або замші, яке геть позбавлене «самозахисту» від вологи, такого роду засоби незамінні. Для полірування шкіри ідеальним стане спеціальний засіб по догляду за шкіряним взуттям і м'яка щітка. Полірування лакового взуття проводиться без крему, але з використанням дуже м'якої тканини, а нубук такого взагалі не потребує.

Вибір невибагливого зимового взуття

Щороку з наближенням зими батьки починають свої «ходіння по муках» у пошуках невибагливого сезонного взуття для дітей. Але, як то кажуть, навіщо придумувати велосипед, якщо все вже давно створено. Взуття з якісної натуральної шкіри — вічна класика для зими. До того ж такі вироби не вимагають підвищеної уваги, як може здатися на перший погляд. Досить приділити дитячим черевикам або чобіткам по кілька хвилин на день, щоб вони носилися максимально довго і без проблем. Ясна річ, важливо, щоб це було якісне шкіряне взуття, наприклад, наш улюблений Theo Leo. І, до речі, про Theo Leo! Наш каталог вже оновився. Сезонні новинки у вигляді черевиків і чобітків для хлопчиків та дівчаток різних вікових категорій вже чекають на своїх покупців. У розділі «Зимове дитяче взуття» ви знайдете фото й характеристики новинок, а також популярних моделей, створених, як завжди, тільки з кращих матеріалів і згідно з ортопедичними нормами. До того ж дизайнери подбали, аби зимові варіанти виглядали не тільки стильно, але й були максимально практичними і зносостійкими. Ми ж з вами точно знаємо, яким випробуванням піддають своє зимове взуття маленькі непосиди.

Супутні товари


Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре