Час роботи: з 10.00 до 19.00
Наприклад: Мокасини 428
Рус Укр

Що робити, аби зимове взуття не ковзало

Що робити, аби зимове взуття не ковзалоВже всі, здається, звикли до того, що зима — це «гаряча пора» для травматологів. В ожеледь важко втриматися на ногах як дорослим, так і дітям. Але якщо дорослі ще хоч якось намагаються обходити слизькі місця на тротуарах, то хлопцям і дівчатам «стихійні» катки на дорогах тільки в радість. Однак, як то кажуть, все добре, що добре закінчується. Але якщо таке катання скінчиться невдалим падінням з розтягненням зв'язок, вивихами, переломами або струсом мозку, то вся дитяча радість миттю випарується, а в батьків з’явиться черговий незапланований головний біль.

Скептики можуть сказати, мовляв, щоб пережити зиму без страху впасти, треба навчитися правильно вибирати взуття для себе й дітей по підошві. Воно нібито так, і багато хто з батьків, напевно, навіть чув про поліуретан, етиленвінілацетат (ЕВА), термопластичну гуму або термоеластопласт (ТЕП), з яких виробляють підошви. Але в теорії багато з нас сильні, а от коли справа доходить до практики, як розібратися, з чого виготовлена ця підошва та чи підходить вона для зимової ожеледі? Далеко не кожен продавець зможе розказати, що й до чого.

Ожеледь — явище хоч і не найприємніше, але взимку від нього нікуди не дітися. Тому фахівці нашого магазину підібрали кілька порад про те, що слід робити, аби взуття не ковзало. Читайте і запам'ятовуйте, щоб підготуватися до зими.

Як приборкати слизьке взуття

Щоб в майбутньому більше не виникало питань про те, що робити зі слизьким взуттям, треба дещо знати про підошви дитячих черевиків. Якщо не всі можуть візуально визначити вид матеріалу, який використовується для підошви, то деякі фізичні характеристики цієї частини взуттєвого виробу здатна помітити навіть дитина.

По-перше, дуже тверда підошва зазвичай має хороше зчеплення зі зледенілою поверхнею, а значить, буде ковзати. До речі, перевірити якість зчеплення підошви можна, не чекаючи ожеледиці. Імітацію зледенілих тротуарів відмінно відтворює слизька підлога.

По-друге, треба подивитися на малюнок, що вкриває підошву. Повністю гладка поверхня — однозначне «ні» для зими. На черевиках повинен бути протектор з глибоким різноспрямованим малюнком. Ця деталь створить максимальне зчеплення. Зазвичай виробники якісного взуття враховують ці нюанси і піклуються, щоб їхній товар відповідав реаліям сезону. А якщо не подбали, тоді ви просто зобов'язані знати, як допомогти собі й своїй дитині взимку.

Домашні методи

Медичний пластир від ковзанняПозбавитися від слизькості взуття цілком реально в домашніх умовах за допомогою недорогих підручних засобів. У більшості випадків достатньо просто знати, чим натерти підошву або що до неї приклеїти. А тут варіантів може бути безліч.

Повсть. Хто спробував метод, підтвердить, що він бездоганний, хоча його захист і недовговічний. Все, що знадобиться, це кілька шматків повсті, які можна нарізати зі старих валянок. Потім підготовлений матеріал доведеться тільки надійно приклеїти до підошви черевиків. Дорослі можуть ходити з таким захистом до 10 днів, а непосидючим дітлахам повстяні наклейки доведеться змінити раніше.

Клей. Майже тиждень зимове взуття не буде ковзати, якщо його підошву обробити клеєм «Момент». Речовину потрібно нанести «змійками», залишити до повного висихання, а потім гарненько обробити наждачним папером до стану шорсткості. Інший варіант клейового захисту: на ще вологий «Момент» нанести шар піску, який зробить підошву шорсткою.

Медичний пластир. Відразу скажемо, цей засіб врятує не надовго, але як екстрений метод використовувати цілком можливо. Все, що треба для порятунку в ожеледь, — наклеїти на підошву черевиків кілька смужок пластиру на тканинній основі. Але до цього способу є і «протипоказання». Це сльота і мокрий сніг. У таку погоду пластир перетворить зимові черевики на ковзани.

Наждачний папір. Підготуватися до ожеледиці допоможе звичайний будівельний магазин. Майже в кожному продають наждачний папір на липкій основі. Вам знадобиться тільки приклеїти цю річ до підошви. Але цей захист недовго зможе втриматися на підошві: 2-3 дні, і процедуру доведеться повторити. До речі, якщо не знайдеться наждачного паперу, до підошви можна прикріпити жорстку частину губки для миття посуду.

Будівельний скотч. Це ще один товар з будівельного магазину, який допоможе пережити зиму без падінь. Стрічку слід прикріпити до основи підошви липкою стороною назовні. Метод, відразу скажемо, тимчасовий, більше підходить у якості «швидкої допомоги», але цілком ефективний.

Що пропонують магазини

ЛьодоходиЯкщо не бажаєте довіряти безпеку дитини підручним і народним засобам, тоді завжди можна звернутися за допомогою у спеціалізовані магазини. В наш час не важко підібрати професійне пристосування проти ожеледиці.

Гумові підошви. Це вироби з м'якої гуми, що кріпляться до підошви черевика. Антиковзаючий ефект досягається завдяки сталевим шпилькам, які «прикрашають» низ виробу. З такими пристроями не страшно ходити навіть по льоду, але для дівчаток і хлопчиків вони не завжди безпечні.

Накладки «антілід». Вони бувають найрізноманітнішими. Можуть виглядати, як друга підошва взуття, являти собою спеціальні ланцюжки або обручі, які також запобігають ковзанню. Виглядають вони не завжди привабливо, але захист від падіння забезпечують.

Зверніться до шевця

Всі перераховані вище методи захисту від ожеледиці мають як свої плюси, так і мінуси. В деяких ситуаціях вони допоможуть впоратися з проблемою, а іноді виявляються або малоефективними, або неприйнятними з естетичної точки зору. До того ж батьки підлітків розуміють, що мало хто з дітей погодиться йти до школи в льодоступах або клеїти на свої підошви шматочки кухонних губок.

У такому випадку залишається тільки одне — звернутися по допомогу до шевця. У взуттєвій майстерні вам запропонують на вибір кілька варіантів вирішення проблеми. Найчастіше шевці приклеюють до підошви м'які поліуретанові набійки. Вони ефективно запобігають ковзанню навіть на льоду і залишаються непомітними на взутті. Тому такий варіант найчастіше вибирають для дітей та дорослих. Другий варіант менш популярний. Це металеві набійки з шипами. У взутті з такими «прикрасами» хоч і не страшно ходити по снігу або льоду, але при ходьбі вони видають гучний цокіт, який багатьом не подобається.

Намагаємося не поспішати

Дівчинка впала в ожеледьСпеціальні пристосування або маленькі хитрощі для захисту під час ожеледиці — це добре, але вони працюватимуть, тільки якщо ходити правильно. «Правильно» взимку — це, в першу чергу, не поспішаючи. Дітям з раннього віку слід пояснювати, що бігати по льоду небезпечно. Під час ходьби не слід тримати руки в кишенях: під час раптового падіння це тільки збільшує шанси на отримання перелому. А ось якщо під час прогулянки корпус трохи нахилити вперед, ходити по обледенілій поверхні можна буде більш упевнено. Якщо вже так сталося, що падіння не уникнути, то падати також треба правильно: набік, згрупувавши корпус і притиснувши руки до себе. Падати на спину під час ожеледиці небезпечно з багатьох причин. Це збільшує ризик переломів, травми хребта, струсу головного мозку. Нагадайте про це дітям!

І це, мабуть, все, що важливо пам'ятати в сніговий сезон. Але ми сподіваємося, що ані вам, ані вашим діткам цієї зими не доведеться падати, а шкіряні чоботи і черевики Theo Leo слугуватимуть захистом не тільки в тріскучі морози, а й в ожеледь. До речі, а ви вже купили своїй дитині обновку до зими? У розділі «Зимове дитяче взуття» ми зібрали десятки найякісніших і найкрасивіших моделей для хлопчиків і дівчаток. З зимовим взуттям Theo Leo ви обов'язково переконаєтеся, що у природи насправді немає поганої погоди.

Супутні товари


Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре