Час роботи: з 10.00 до 19.00
Наприклад: Мокасини 428
Рус Укр

Мокасини - стильне і зручне дитяче взуття

У більшості людей мокасини зазвичай асоціюються з традиційним взуттям північноамериканських індіанців, хоча таке ж або дуже схоже взуття у різні часи люди носили і на інших континентах. Правда, те, що ми сьогодні називаємо мокасинами, істотно відрізняється від взуття, вигаданого в стародавні часи.Мокасини - стильне і зручне дитяче взуття

Традиційно назву «мокасини» використовували для позначення взуття зі зморщеним U-подібним зовнішнім швом, розташованим над підйомом стопи. До речі, своє ім'я індіанське плем'я оджибве, що перекладається як «збористі» або «зморщені», отримало саме завдяки такому взуттю. Однак в різних регіонах Північної Америки індіанці носили різні види мокасин. Наприклад, в західній частині, відомої своїми кам'яними пустелями з кактусами, носили досить тверді та товсті мокасини, зшиті з двох або більше шматків необробленої шкіри. У лісистому східному регіоні ходили в мокасинах з м'якої дубленої шкіри. Дизайн взуття у різних племен міг істотно відрізнятися, але об'єднував їх зовнішній шов, який, до речі кажучи, зберігся і в сучасному дизайні виробу.

У наш час не існує суворо регламентованих вимог до зовнішнього вигляду мокасин. Вони можуть бути зшиті з самих різних матеріалів, бути зі зморшками або без них, мати або не мати зовнішній шов, бути на м'якій або жорсткій підошві, з каблуком або без нього. Але незалежно від дизайну вони завжди залишаються на піку популярності. Чому вони так полюбилися в сучасному світі, чи підходить це взуття для дітей і чи існує спеціальна інструкція по вибору мокасин? Про це та про багато іншого розкажуть фахівці нашого інтернет-магазину Theo Leo.

Переваги перед іншим взуттям

Мокасини для немовлятиУ наш час мокасини - один з найпопулярніших видів взуття на весну та літо. Легкі, зручні, універсальні та дуже стильні. Вони елегантні, але не такі суворі як класичні туфлі; вони спортивні, але не настільки, як кеди або кросівки. Мокасини - це ідеальне рішення, коли треба поєднати елегантність і невимушеність. Залежно від моделі, кольору та матеріалу верху, вони можуть поєднуватися з різними стилями одягу. Ще одна перевага мокасин у тому, що їх шиють, як правило, з натуральних м'яких матеріалів, що робить їх найбільш комфортним взуттям для теплої погоди.

Особливості дитячих мокасин

Мокасини в своєму сучасному вигляді - це м'яке взуття на плоскій гнучкій підошві. Але взуттєві вироби такого типу категорично не підходять для маленьких дітей. Справа в тому, що у віці до 10-12 років протікають найбільш інтенсивні процеси формування опорно-рухового апарату дитини. І щоб ступні хлопчиків і дівчаток сформувалися правильно, вони потребують взуття певного типу. Ортопеди наполегливо радять взувати малюків в черевички з невисокими стійкими каблуками, укріпленими задником і досить міцною, широкою носовою частиною. Як ви вже розумієте, традиційні мокасини під цей опис зовсім не підходять. Саме тому «індіанські капці» протягом довгого часу вважалися шкідливим ​​взуттям для дітей. Але не так давно все змінилося. Ні, ортопеди не поміняли свою думку з приводу того, як повинно виглядати правильне взуття для малюків. Причина в іншому: творці взуття розробили нові моделі - спеціально для дітей. Конструкція дитячих варіантів істотно відрізняється від мокасин для дорослих. Вони сприяють правильному формуванню маленької стопи та зменшують навантаження на скелет і суглоби дитини.

Технологія пошиву

У стародавні часи м'які мокасини, як правило, шили з дублених шкурок оленів, лосів, буйволів, а для виготовлення жорсткого взуття використовували сиром'ятну шкіру. У наш час виробники застосовують більше матеріалів, та й технологія виробництва з тих далеких часів змінилася.

Як і кілька століть тому, сучасні мокасини найчастіше роблять з натурального матеріалу - м'якої дубленої шкіри. Як правило, це замша або спилок зі шкіри великої рогатої худоби, хоча бувають і більш екзотичні варіанти, наприклад, з крокодилячої або зміїної шкіри. Міцність майбутніх мокасин безпосередньо залежить від товщини матеріалу, що використовується у роботі. Але тут важливо не помилитися зі щільністю шкіри: із занадто тонкої шкурки вийдуть непрактичні, дуже делікатні мокасини, з дуже товстої - жорсткі, важкі та незручні.

Дитячі класичні мокасини на застібкахЯкщо у стародавні часи всі частини мокасин вирізали, збирали та зшивали тільки вручну, то сьогодні на взуттєвих фабриках людині допомагає спеціальна техніка. Хоча на деяких етапах виробництва навіть найсучасніші машини не можуть замінити людину, а елітне взуття для дорослих і дітей навіть в наш час майже на всіх етапах роблять вручну. Але якщо у минулі часи для зшивання мокасин використовували переважно жильні нитки (з сухожиль тварин), то сьогодні у хід йдуть більш міцні та надійні спеціальні взуттєві нитки: текстильні, капронові, дратва. Зовнішній шов у сучасному взутті виглядає дуже акуратно і, як правило, виконує тільки декоруючу функцію.

Класичні мокасини зазвичай мають на собі мінімум декоративних деталей. Це може бути бахрома, кісті або елегантна пряжка. Дитячі моделі часто доповнені застібками, але вони грають більше практичну, ніж декоративну роль.

Істотна відмінність сучасних мокасин від «індіанських капців» - наявність міцної підошви. Вона може бути, як і в давні часи зі шкіри, але частіше з гуми, каучуку або полімерних матеріалів. Після зборки готову верхню частину мокасин фіксують з підошвою клейовим, прошивним або комбінованим способом.

З огляду на те, що в порівнянні з іншими видами взуття конструкція мокасин не найскладніша, деякі умільці займаються пошиттям «індіанських капців» самостійно у домашніх умовах. Звичайно, таке взуття істотно відрізняється від сучасних класичних мокасин і більше нагадує зразки, які виготовлялися індіанцями кілька століть тому.

Сучасні матеріали

Якщо в стародавні часи мокасини шили виключно з натуральних підручних матеріалів, то у наш час асортимент сировини помітно розширився. Сьогодні верх і підошву цього взуття створюють як з натуральних, так і синтетичних матеріалів.

Верх мокасин

Сучасний взуттєвий ринок рясніє дитячими мокасинами. Натуральна шкіра, замша, нубук, текстиль і кожзам - які тільки матеріали не використовують виробники дитячого взуття для пошиття верхньої частини мокасин. Але все ж найкращими для дітей вважаються варіанти з вичиненої телячої шкіри. Шкіряні мокасини дуже м'які і приємні, добре дихають, а при необхідності й зігрівають ніжку.

Будь-яке взуття із замші та нубуку належить до еліт-класу. Мокасини з цих матеріалів мають ті ж переваги, що і вироби з гладкої шкіри, але на дитячих ніжках вони виглядають цікавіше. Не в останню чергу через те, що варіанти з ворсистої шкіри зазвичай представлені в широкій кольоровій гамі. Наприклад, у нашому інтернет-магазині є мокасини білі, сині, рожеві, червоні, фіолетові, зелені та ще безліч інших варіантів. Єдиний недолік замшевого та нубукового взуття - на дощову погоду воно не підходить.

Дитячі мокасини з нубукуТекстильні мокасини можуть стати незамінними у літньому дитячому гардеробі. Перевага таких виробів в їх чудових повітропроникних властивостях. Навіть у саму спекотну погоду дитячі ніжки в таких «капчиках» залишаються сухими. До того ж модні джинсові мокасини не залишать байдужими ні підлітків, ні малюків. До речі, текстильні варіанти «капців» підійдуть і у школу - в якості легкої та зручної змінки.

Взуття зі шкірозамінника хоч і набагато дешевше, ніж з натурального матеріалу, але для дітей воно зовсім не підходить. Навесні та влітку, коли температура повітря стає все вище, дитячі стопи частіше та сильніше пітніють, а взуття з синтетики ще більше посилить цей процес. У недихаючому кожзамі дитячі стопи піддаються серйозному ризику грибкових захворювань.

Підошва

У класичних мокасинах підошва тонка та гнучка, але у варіантах для дітей цю ​​частину взуття роблять, як правило, більш товстою та міцною. У деяких дорогих моделях для підошви використовують щільну натуральну шкіру. Таке взуття виглядає ефектно, коштує дорого, але для дітей це не найкращий вибір. Такого типу підошва не створює належної амортизації, швидко зношується та гірше, ніж інші матеріали, захищає стопи від механічних пошкоджень. Чого не можна сказати про гуму та каучук. Підошви з цих матеріалів у наш час найпопулярніші. Вони володіють багатьма перевагами для дитячих ніг. Ці матеріали характеризуються відмінною амортизацією та створюють добре зчеплення з підлогою. Вони міцні, зносостійкі та гнучкі настільки, наскільки необхідно для дитячих ніг. Більш сучасний матеріал - поліуретан. Він стрімко завойовує популярність у взуттєвій промисловості. Підошви з поліуретану дуже легкі, м'які, але у той же час міцні, стійкі до швидкого зношування, пружинять при русі, а значить, полегшують навантаження на опорно-руховий апарат дитини.

Наявність фіксуючих елементів

Шнурівка дитячих мокасинОбов'язкова наявність елементів для фіксації стопи - це ще одна принципова відмінність дитячих мокасин від моделей для дорослих. Для активних дітей дуже важливо, щоб взуття міцно трималося на нозі і в той же час фіксувала стопу в анатомічному положенні. Тому виробники дитячого взуття, у тому числі і Theo Leo, вдосконалили вироби для малюків застібками-липучками, шнурівкою, щільними гумовими вставками. Шнурівка надійно фіксує дитячу ногу, але важливо стежити, щоб на прогулянці шнурки не розв'язалися. Для самих маленьких відмінно підходять мокасини на липучках. Вони також надійні, а застібаються куди швидше. Металеві застібки - класичний варіант для дівчачого взуття, а гумові вставки зазвичай використовуються у взутті для хлопчиків і для малюків.

Різновиди фасонів

Ми вже згадували про те, що будова правильних дитячих мокасин може відрізнятися від варіантів для дорослих. Прийшов час розібратися, якими мають бути правильні мокасини для дітей, у чому принципова різниця між моделями, та для чого було внесено ці зміни у дизайні.

Класичні

Це єдиний випадок, коли дитячі мокасини є зменшеною копією дорослого фасону. Це модель на гнучкій підошві, хоча і не настільки тонкії, як у варіантах для дорослих. У ній немає каблука, а верх, як правило, з м'якої шкіри, замші або текстилю завжди має характерний зовнішній шов. Мокасини такого фасону більше підходять для дітей шкільного віку. Малюкам 3-4 років класичні мокасини не підходять, тому що не передбачають примусову фіксацію ніжки.

Спортивні

Спортивні мокасини відмінно підходять в якості повсякденного взуття для дітей різних вікових категорій. Ці моделі відрізняються від класики відсутністю шва та наявністю шнурівки, завдяки якій взуття міцно тримається на ніжках. Спортивні мокасини, так само як сліпони або кросівки - відмінний варіант, якщо бажаєте вибрати своєму чаду найкраще взуття для ігор на дитячих майданчиках.

Плетені

Плетені мокасини носили ще племена ірокезів. Але якщо основою для їх взуття служили різні трави та листя, то у наш час для цих цілей використовують більш міцні та довговічні матеріали: натуральну шкіру, замшу, текстиль. Плетені мокасини для дітей - це, як правило, моделі для хлопчиків, вони дуже нагадують класичні літні туфлі з додатковою перфорацією. Залежно від фасону, підошва у дитячих моделях може бути як з каблуком, так і без нього.

Туфлі-мокасини

Цей різновид взуття було розроблено спеціально для малюків. Він являє собою гібрид дитячих високих туфель і класичних мокасин. Головна відмінність такого взуття - наявність міцного задника, щільної підошви з каблуком і елементів примусової фіксації стопи (різні типи застібок, шнурівка). Такі мокасини нагадують дитячі ортопедичні туфлі, які підходять для дитини на 2-3 роки. Взуття такого типу, як правило, купують для дівчаток.

Мокасини-напівчеревики

Дитячі спортивні мокасиниМокасини-напівчеревики - це вдосконалений варіант «індіанських капчиків» для хлопчика. Дизайн виробу багато у чому нагадує класичні мокасини з характерним зовнішнім швом. На відміну від дорослих фасонів, цей має більш міцну підошву з ущільненнями в області п'яти, а також регульовані елементи фіксації стопи (липучки, гумові вставки, шнурівка). Перевага такого взуття - можливість регулювати висоту підйому.

Для маленьких модників

Легкі та практичні мокасини, придумані північноамериканськими індіанцями, здається, ніколи не вийдуть з моди. Це універсальне та неймовірно зручне взуття чудово оживляє гардероб хлопчиків і дівчаток будь-якого віку. Воно відмінно виглядає з шортами, джинсами, класичними брюками, спідницями та сукнями, підходе для ігор на спортивних майданчиках, для походів у школу та в якості взуття на вихід.

Інтернет-магазин Theo Leo завжди намагається йти у ногу з часом: у розробці нових моделей взуття враховуємо не тільки поради ортопедів, але і підказки стилістів. Наша колекція порадує великою кількістю дитячих мокасин різних фасонів і колірних рішеннях на будь-який розмір дитячої ніжки. Впевнені, наш асортимент задовольнить навіть найсуворіші запити маленьких модників та істотно спростить завдання батькам з вибору взуття для дітей.

Супутні товари


Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре